طريقة عمل البيتزا الأمريكية اللذيذه (Detroit-style pizza)
المكونات
لعمل عجينة البيتزا:
- 1/4 كوب ماء دافي
- 1/2 كوب دقيق
- 1/4 كوب زيت
- 2 معلقه صغيره سكر
- 4 معلقه صغيره ملح
- 2 معلقة صغيره خميره
لعمل صلصة البيتزا:
- 28 جرام من معجون صلصة الطماطم بالريحان
- 2 فص توم مفروم
- 1 معلقة كبيرة زيت زيتون
- 2 معلقة صغيره سكر
- 1 معلقة صغيره ملح
- معلقه صغيره فلفل اسود مطحون
- 2 معلقه صغيره من التوابل الايطاليه(هتلاقيها في السوبر ماركت اوعند العطار)
لعمل حشوة البيتزا
- 3 معلقه ذبده بدرجة حرارة الغرفه
- قطع ببروني دوايرسمكها متوسط
- جبنه موتزاريلا متقطعه مكعبات
خطوات التحضير
عجينة البيتزا:
(1) قم بخلط المكونات.
(3) قم بوضع خليط الخميره في العجانه وأضف إليه الدقيق و زيت الزيتون ثم قم بعجنه إلي ان تصبح العجينه ناعمه وتترك لمدة نصف ساعه لترتاح علي الاقل بعد تغطيتها
صلصة الطماطم:
(1)أحضر مكونات صلصة الطماطم وقم بوضعهم في بوله
(2) قم بخلط جميع المكونات وامزجهم جيدا
(4) ادهن صوابعك بزيت الزيتون واضغط علي العجينه وافردها لحد ما تخلي سمكها متساوي
(6) أضف مكعات الجبنه الي العجينه وقم بتوزيعها ولا تنسي وضع الجبنه علي حواف العجينه.
(7) أضف شرائح البيبروني وقم بتوزيعها فوق مكعبات الجبنه ثم اضف القليل من صلصة الطماطم علي الوش وقم بادخالها الفرن تحت درجة حراره مابين 230 الي 260 درجه.
(9) طلع البيتزا من الصنيه بالراحه وقطعها بقطاعة البيتزا وحطها علي طبق التقديم وبالهنا والشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق